Mat

Maränger på kikärtsspad

Glad söndag allihop. I mitt hushåll äter vi i stort sätt enbart veganskmat och vi får offta frågan om vad vi egentligen äter. Enkelt vi äter allt utom köt, fisk, fågel, ägg, mjölk och ost (allt som inte är animaliskt). Då är vissa saker svåra att få tag i färdiga i affären, eftersom att mycket innehåller mjölk eller ägg. Så idag tänkte jag dela med mig av en av mina knäppare recept. Maränger.
 
 
INGREDIENSER
Vattnet från ett paket kikärtor
2dl socker
0.5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk citronsaft
 
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt på ugnen på 100 grader.

Vispa kikärtsvattnet hårt. Först blir det skum, sedan fastare och fastare. Vispa länge - som om det vore äggvita.

Tillsätt socker, vaniljsocker och citron. Fortsätt vispa hårt, ett bra tag. Smeten ska bli glansig, tjock och fast. Du ska kunna vända bunken upp och ned utan att smeten rinner ut.

Spritsa eller klicka ut maränger på en plåt med bakplåtspapper, släng in i ugnen och grädda i 1,5 timme. Om du vill kan du stänga av ugnen och behålla marängerna i ca 2 timmar på eftervärme. Jag tog ut mina direkt och de fick perfekt konsistens när de kallnat.
Gabriella

Åh såå gott!!

Svar: Verkligen! Dem smakar precis som vanliga maränger.
Evelina

Sanna

ååhhhh<3

Amanda Jona [SPONTAN]

Hade inte ens en aning om att man kunder göra maräng utan ägg, tusen tack för tipset! :)

Svar: Det trodde inte jag heller. Min fästman älskar maränger och jag ville gärna ha maränger till hans födelsedag och då hittade jag receptet.
Evelina

Kattis

Intressant! Maräng var nog nåt jag inte trodde hade ett veganskt alternativ!😋
sv: härligt att höra, då har jag lyckats!😊

Kattis

Intressant! Maräng var nog nåt jag inte trodde hade ett veganskt alternativ!😋
sv: härligt att höra, då har jag lyckats!😊

Svar: Inte jag heller ibörjan, men jag har märkt att det mesta har Veganska allternativ. Man behöver bara leta lite.
Evelina

Frida

Åh så bra och duktigt av er att bara äta veganmat. Jag har börjat lite smått att utesluta vissa saker som ägg, kött osv någon dag i veckan. Hoppas kunna öka på det mer och mer :)

Svar: Så började jag också när jag blev vegetarian för några år sedan. Kul att det är fler som tycker att det är viktigt. :-)
Evelina