Mat

Indisk kikärtsgryta (vegan)

 
INGREDIENSER
8 portioner
 
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 förpackningar finkrossade tomater
2,5 dl passerade tomater
4 msk garam masala
1 tsk salt
2 tsk svart peppar
2 tsk koriander
2 tsk paprikapulver
2 msk chilikrydda
2 st 230 g förpakningar med kikärtor
 
 
GÖR SÅ HÄR
Fräs all lök i olivoljan i en kastrull eller stekpanna.
 
Häll i dem finkrossade- och passerade tomaterna.
 
Rör ned kryddorna och häll sist i kikärtorna.
 
Låt puttra på svag värme. 
 
Servera förslagsvis med couscous, spenat och en klick oatly iMat fraiche i tortillasbröd.
 
Bon appetit!
Julia Persson

Åh va gott!

Svar: Den är supergod! bra som alternativ till färs i tacos
Evelina

emelie

åh jag som älskar kikärtor! kanske skulle a och testa detta recept! :D

Svar: Det tycker jag att du ska. Alla jag gjort den till har tyckt om den.
Evelina