Jag dömer ingen, alla får äta vad de vill, men jag ber er om tre saker:

 
1. Slentrianät inte kött på grund av lathet och bekvämlighet. Du har förmodligen inte valt att äta kött utan växt upp i det precis som dina föräldrar och deras föräldrar före dem. Jag förstår att det är gott och att det svårt att ändra sin livsstil, för mig tog det 2 år. Men det kött är djur som har levt och dött för att hamna på någons tallrik. Om ni med den kunskapen i handen vill äta animaliska produkter ber jag er att först tänka efter och göra ett aktivt val. Om människans makt att redusera djur till matvaror istället för levande varelser.
 
2. Läs på om köttindustrin, eller lyssna i alla fall om någon berättar om den. Vänd inte dövörat till bara för att det är obekvämt att höra. Ge dig själv möjligheten att göra ett val.
 
3. Välj i alla fall ekologiskt kött om du nu ska äta det. Du kan få ett paket bacon för 10 kr men fråga dig detta; Hur har grisarna levt om det här köttet kan vara så billigt? Och vad innehåller köttet? Det må vara snällare mot plånboken men är det inte bättre att betala mer för att grisen ska ha haft ett hyfsat liv? Om din reaktion är "jag har inte råd med dyrare kött", kanske du ska fundera på om du ska lägga pengarna på något ännu billigare istället, som grönsaker?